Advies over hoogbegaafdheid voor scholen

Hoogbegaafdheid is een lastige paradox voor het onderwijs. Het is niet heel erg bekend, er hangt nog een groot stigma omheen en vaak is het ook niet zichtbaar bij de leerling. Hoogbegaafden kunnen enerzijds onderpresteren, anderzijds hebben ze meer uitdaging nodig. Maar meer uitdaging is niet hetzelfde als meer werk. Het kan dus best lastig zijn om goed onderwijs te bieden aan hoogbegaafden. Als ervaringsdeskundige komt Puck Bakker daarbij helpen. Zij is zelf Uitzonderlijk/Hyper hoogbegaafd, wat betekent dat haar IQ boven de 145 ligt. Zij kan daarom goed uitleggen hoe het denkpatroon werkt van een hoogbegaafde student. Maar snapt ook de structuren van het onderwijs goed. De kaders die zorgvuldig zijn neergezet voor elk vak en dat de capaciteit soms beperkt is. Desondanks zijn er veel dingen mogelijk! 

Expertise en kennis in huis halen

Puck is in te huren om informatie te geven over hoogbegaafdheid, dit vaak in de vorm van een webinar/presentatie. Daarbij gaat zij dieper in op de symptomen, waar ze tegen aan lopen in het onderwijs, maar ook hoe we dat kunnen oplossen. 
Daarnaast kan helpt zij met het vormgeven van structurele oplossingen voor hoogbegaafden. Samen met de beleidsmakers denkt ze mee en vertegenwoordigt zij de stem van de hoogbegaafden. 
Ook voor advies bij cases is zij inzetbaar. Samen met de begeleider bespreekt zij casussen en geeft adviezen & tips. Door de begeleider mee te nemen in de belevingswereld van de hoogbegaafde leerling, wordt de kloof tussen de leerling en begeleider kleiner. Daardoor wordt de kans kleiner dat de leerling uitvalt uit het onderwijs.
Benieuwd wat ik voor uw school kan betekenen? 

Reacties op mijn presentaties

"Superinteressant en superduidelijk! Dank je wel voor het opnemen en het doorsturen. Ik heb er geen vragen over, maar het is vooral heel inspirerend"

"Gisteren heb ik de opname terug gekeken en vond het buitengewoon interessant en leerzaam, ook voor mijn collega’s"

"Ik vond het heel helder, dus zeer de moeite van het delen waard! Dank je wel!"