Hulpverleners

Als professional binnen een organisatie kun je te maken krijgen met kinderen/jongeren die een andere aanpak nodig hebben. Ze kunnen soms een behoorlijk dilemma creëren binnen het team; want wat is nu de juiste manier van handelen? Je zit soms gebonden aan allerlei regels waardoor er niks mogelijk lijkt. Of er wordt gezegd 'maar dan wil iedereen zo'n speciale behandeling, en dat kan niet'. Of wel? Vanuit onze expertise denken we graag met je mee in zowel het onderwijs als de zorg!

Onderwijs op maat

Onderwijs op maat. Het klinkt mooi, het is ook de bedoeling, maar het is ook enorm lastig. Een (uitzonderlijk) hoogbegaafd kind in de klas kan veel uitdagingen geven. Het is voor hen ongezond om sommen die ze al lang kunnen, (in hun ogen) eindelijk te blijven herhalen. Tegelijkertijd wil je als leerkracht zeker weten dat ze het goed beheersen. Bij dat soort vragen kunnen wij ondersteunen. Bij Puck Onderwijst zijn we goed in creatieve en passende oplossingen bedenken, die passen binnen de mogelijkheden van school. We denken mee met de leerkracht, maar blijven altijd handelen vanuit het belang van het kind. We kunnen zowel de leerkracht ondersteunen in inhoudelijke oplossingen, als op school komen op de leerling verdieping te geven daar waar het de leerkracht niet lukt of een plusklas onvoldoende blijkt. 

Lichte hulpvragen

Er zijn lange wachtrijen in de zorg, met een wisseling van intensiviteit qua hulpvraag. Bij Puck Onderwijst kunnen we lichte hulpvragen oppakken met ons buddy-systeem. Onze begeleiders kunnen worden ingezet wanneer een kind bijvoorbeeld iemand mist om mee te praten, of een grote broer of zus zoekt om leuke dingen mee te doen. Wij hebben ervaringen met problematiek zoals hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, gescheiden ouders, faalangst, eenzaamheid, stress, presentatie-angst, etc. Soms hebben jongeren de behoefte aan een luisterend oor i.p.v. therapie/behandeling, daarbij komt de ervaringsdeskundigheid van onze begeleiders goed van pas! Het gaat hierbij om hulpvragen waarbij geen verdere problematiek speelt; wij bieden geen gekwalificeerde zorg. We kijken graag met jullie verder naar een passende samenwerking voor de jongeren.