Nieuwsbrief december 2023

In de kerstvakantie kijken we even terug op de eerste paar maanden van het schooljaar 2023-2024. We hebben veel nieuwe leerlingen mogen verwelkomen, waar we ontzettend blij mee zijn! In deze nieuwsbrief hebben we het nog even over het artikel in het AD, over de UniversiTijd voor de Toekomst en over kinderactiviteiten en een ouderavond voor ouders van hoogbegaafde kinderen in Amersfoort. Een fijne jaarwisseling gewenst! 


AD over Puck en Puck Onderwijst

Kinderen met dyslexie, autisme of hoogbegaafdheid: Puck weet er raad mee (en haar bedrijf loopt storm)

In een tijd waarin onderwijs en begeleiding op maat van onschatbare waarde zijn, maakt Puck Bakker (22) het verschil voor kinderen die buiten het traditionele onderwijssysteem vallen. Puck, de drijvende kracht achter Puck Onderwijst, is in anderhalf jaar flink gegroeid in haar missie om zowel hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen, als onder andere kinderen met dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, adhd en autisme te ondersteunen.

Lees het artikel hier. 

Krantenknipsel artikel Puck Onderwijst
PDF – 1,6 MB 112 downloads

Nieuwsbrief augustus 2023

Inmiddels hebben al onze leerlingen vakantie. We kijken daarom graag met jullie terug op een fijn schooljaar met veel nieuwe leerlingen! Waar we vorig jaar veel examen leerlingen hadden en de maanden mei en juni relatief rustig waren, hadden we nu juist een piek in de nieuwe aanmeldingen en last-minute hulp bij examens en herexamens! We nemen jullie graag mee in ons schooljaar 2022-2023 en wat er op de planning staat voor 2023-2024.


Nieuwsbrief december 2022

Het einde van het jaar nadert, en daarom blikken we graag gezamenlijk terug op het afgelopen jaar en kijken we alvast vooruit naar volgend jaar. Waarbij we een mooie nieuwe samenwerking mogen starten met een zorginstelling.

Het is een mooi en druk jaar geweest, met vele veranderingen. Daarover lees je meer in de nieuwsbrief. 

Graag willen jullie via deze weg fijne feestdagen wensen en de beste wensen voor 2023. We hopen gezamenlijk een leerzaam en uitdagend jaar tegemoet te gaan!


Nieuwsbrief juli 2022

De zomervakantie is begonnen en daarmee is het schooljaar 2021-2022 afgesloten. Het is een bijzonder jaar geweest, in de nieuwsbrief lees je daar alles over. Je leest daar ook hoe wij kansenongelijkheid tegen gaan, hoe het met onze (examen)leerlingen is gegaan en wat we volgend schooljaar gaan doen. Én het aanmelden voor volgend schooljaar is al mogelijk! Dat kan hier

Een fijne vakantie gewenst, namens het hele team.


Hoogbegaafd als student. ‘Iedereen is een rondje, jij een vierkantje’

Hogeschool Utrecht is een supportgroep rijker: HU-alumna Puck Bakker (21) wil hoogbegaafde studenten met elkaar in contact brengen en verder helpen. ‘Iemand met leerproblemen krijgt ondersteuning, iemand met een hoog IQ niet.’

‘Mensen denken dat je een Einstein-baby bent en op je elfde al drie universitaire studies hebt afgerond. Dat je alles aankunt en geen hulp nodig hebt’, vertelt Puck Bakker. De praktijk is anders. ‘Uitvallende studenten die in een depressie terecht komen omdat het onderwijssysteem niet bij hen past.’ Puck weet er alles van. Ze is zelf hoogbegaafd en begeleidt andere hoogbegaafden met haar bedrijf Puck Onderwijst. Hogeschool Utrecht vroeg haar om ook op de HU een supportgroep te beginnen.

 

Lees het hele artikel hier. 


Samenwerking HU & Puck Onderwijst

Superleuk nieuws! Samen met de Hogeschool Utrecht start Puck Onderwijst een supportgroep voor hoogbegaafde studenten.

Tijdens de bijeenkomsten worden ervaringen gedeeld, kun je even je ei kwijt of stoom uitblazen van de afgelopen week. De groep wordt begeleid door Puck; ervaringsdeskundige en weet als geen ander hoe je hoogbegaafdheid in de knoop kan liggen met je studie. Maar ook hoe je het weer uit de knoop haalt en het overzicht, je passie, energie en motivatie weer terugkrijgt. Je krijgt daarnaast veel (h)erkenning en tips (van mede HB-studenten), zodat je je hoogbegaafdheid voor je kunt laten werken.

Aanmelden kan via de HU of via een mailtje naar ons.


AD over Puck Onderwijst

Vandaag staat er een prachtig stuk over Puck & Puck Onderwijst in het AD - Amersfoort. Over de pijnpunten in het onderwijs, de kracht van persoonlijke begeleiding en de enorme missie die wij hebben. En gaan uitvoeren! 

Lezen kan hier of via de afbeelding.