Scholen, hulpverleners & organisatie

Bij Puck Onderwijst helpen we kinderen en jongeren hun plek te vinden in het onderwijs. Dat doen wij direct via de leerling, als ook indirect via scholen, organisaties of hulpverleners. Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen een goed vangnet om hen heen krijgen, zodat ze kracht en vertrouwen krijgen in het onderwijssysteem, de maatschappij, en vooral zichzelf. Door webinars, informatieavonden en adviezen op maat te geven, kunnen we samen een groter netwerk bouwen rondom deze kinderen. Daarnaast zijn wij ook in te huren om vakinhoudelijke (privé-)begeleiding te geven op scholen of bij (jeugdzorg)organisaties. Wij kunnen helpen met het vormgeven van structurele oplossingen voor hoogbegaafden. Samen met de beleidsmakers denken we mee en vertegenwoordigen wij de stem van de hoogbegaafden. Ook voor advies bij cases zijn wij inzetbaar. Samen met de hulpverlener bespreken we casussen en geven we adviezen & tips. Door de hulpverlener mee te nemen in de belevingswereld van de hoogbegaafde, wordt de kloof tussen hen kleiner. Waardoor wordt de kans groter op een succesvol traject groter.

Scholen

Op elke school lopen er leerlingen rond die net dat beetje extra zorg nodig hebben. Bij Puck Onderwijst combineren wij zorg en onderwijs. Hierdoor vallen kwartjes veel sneller. Wij begrijpen bijvoorbeeld dat leerlingen met ADHD een andere werkvorm nodig hebben. En dat hoogbegaafde leerlingen op een andere manier de stof gepresenteerd moeten krijgen, voordat ze het gaan begrijpen. Die vertaalslag kunnen wij maken bij u op school! Meer lezen? Klik hier.

Hulpverleners

Als professional binnen een organisatie kun je te maken krijgen met kinderen/jongeren die een andere aanpak nodig hebben. Ze kunnen soms een behoorlijk dilemma creëren binnen het team; want wat is nu de juiste manier van handelen? Je zit soms gebonden aan allerlei regels waardoor er niks mogelijk lijkt. Of er wordt gezegd 'maar dan wil iedereen zo'n speciale behandeling, en dat kan niet'. Of wel? 
Vanuit onze expertise denken we graag met je mee in zowel het onderwijs als de zorg! Lees hier meer over onze werkwijze. 

Ben je een hulpverlener in opleiding? Klik dan hier voor ons speciale programma!

Organisaties

Bent u een zorginstelling die te maken krijgt met onderwijs? Of juist een onderwijsinstelling die te maken krijgt met zorg? Bij Puck Onderwijst bieden we verschillende diensten aan om u te ondersteunen. Zo bieden wij vakinhoudelijke bijlessen aan bij zorginstellingen, maar kunnen wij ook helpen om beter onderwijs op maat te geven. Hoe fijn zou het zijn als jongeren in een instelling geen onderwijsachterstanden oplopen? En begeleiding krijgen van begeleiders die sensitief handelen? En wat als de studieloopbaanbegeleider of de decaan begrijpt wat hoogbegaafdheid is en welke invloed dat op het studeren heeft? We leggen het u niet alleen uit, maar denken met u mee voor structurele en realistische aanpassingen. Wij hebben een grote kennis op het gebied van neurodiversiteit en gevoeligheid. Bekijk al onze mogelijkheden hier.

Puck's Universitijd voor hulpverleners in opleiding

"Ik weet dat ik een goede hulpverlener kan worden, maar hoe ga ik mijn rugzak vol stoppen met de juiste vaardigheden?"
Vanuit deze vraag, die ze ook bij veel andere studenten hoorde, heeft Puck 'Puck's Universitijd' opgericht. Er zijn hulpverleners verzameld die op verschillende werkplekken werken; het onderwijs, de gehandicaptenzorg, de TBS-klinieken, het ziekenhuis, de reguliere GGZ, de pleegzorg, de dagbesteding, etc. Maandelijks komt er een hulpverlener vertellen wat zij doen, wat zij zien, en wat zij denken dat kinderen nodig hebben. Naast verschillende werkplekken, hebben ze ook andere achtergronden, ervaringen, expertises, etc. We behandelen verschillende probleemgebieden, therapievormen en diagnostische technieken. Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte om vragen te stellen en wordt er geoefend d.m.v. rollenspellen en casuïstiek. Zodat je hopelijk kunt weglopen met een rugzak vol handvatten. Klaar om hulpverlener te worden? Lees hier meer.