(Uitzonderlijk) Hoogbegaafden

Je zal maar hoogbegaafd zijn, dan behoor je tot een groep van 3% in ons land. Ben je uitzonderlijk hoogbegaafd dan zelfs 0.135%. Dit verklaart waarom het zo lastig is om gelijkgestemden te vinden en ook waarom jij je zo eenzaam kunt voelen. Weinig mensen om mee te sparren of om op een gelijkwaardig niveau samen te groeien en te ontwikkelen, dit geldt trouwens voor alle leeftijdsgroepen.

In het basisonderwijs zien we wel programma's waaraan kinderen kunnen deelnemen zoals plusklassen of dat ze taken mogen doen van hogere groepen. Dit is echter alleen gericht op kennis en toch is dit niet voldoende om je goed te ontwikkelen. Zo hebben wij dit zelf ervaren en dit krijgen we ook terug vanuit ons groot netwerk van (uitzonderlijk) hoogbegaafden. Daarnaast ervaren wij als als student zijnde dat het hoger onderwijs alsook de universiteit niet of nauwelijks de (uitzonderlijk) hoofbegaafden faciliteert in hun eigen groei en ontwikkeling. 

Omdat wij van mening zijn dat elk kind zich volledig zou moeten kunnen ontwikkelen, hebben wij een programma ontwikkeld voor Slimme Ukkies. Voor jongeren en jong volwassenen werken wij met een 1-op-1 begeleiding en maken we een programma op maat, uiteraard in samenspraak. Met de Hogeschool Utrecht zijn we een samenwerkingsverband aangegaan in een supportgroup. Voor de begeleiding van alle hoogbegaafden werken we steeds met de 5 pijlers van Puck Onderwijst:

 

  • Praktisch
  • Samenwerken
  • Emotioneel
  • Kennis
  • Jezelf zijn

 

Wij laten je graag verder groeien en ontwikkelen, neem voor meer informatie contact met ons op. Wij ontmoeten je graag! 

 

 

Examentrainingen