Slimme ukkies - 4 tot 6 jaar

Je zal maar hoogbegaafd zijn, dan behoor je tot een groep van 3% in ons land. Ben je uitzonderlijk hoogbegaafd dan zelfs 0.135%. Dit verklaart waarom het zo lastig is om gelijkgestemden te vinden en ook waarom jij je zo eenzaam kunt voelen. Weinig mensen om mee te sparren of om op een gelijkwaardig niveau samen te groeien en te ontwikkelen, dit geldt trouwens voor alle leeftijdsgroepen.

In het basisonderwijs zien we wel programma's waaraan kinderen kunnen deelnemen zoals Plusklassen of dat ze taken mogen doen van hogere groepen. Dit is echter alleen gericht op kennis en toch is dit niet voldoende om je goed te ontwikkelen. Zo hebben wij dit zelf ervaren en dit krijgen we ook terug vanuit ons groot netwerk van (uitzonderlijk) hoogbegaafden. Omdat we van mening ben dat elk kind zich volledig zou moeten kunnen ontwikkelen, hebben we een programma ontwikkeld met als uitgangspunt de 5 pijlers van Puck Onderwijst:

 

  • Praktisch (leren doorpakken en even nuchter kijken)
  • Samenwerken (leren samenwerken en samenzijn met alle mensen)
  • Emotioneel (je gevoelens en gedachten leren ontdekken en uiten)
  • Kennis (lekker leren, weetjes opslurpen en je brein heel veel wegen laten benutten)
  • Jezelf zijn (lef ontwikkelen, beetje ruggengraat krijgen en trots zijn op jezelf, laat jezelf maar zien)

 

Hoogbegaafdheid gaat niet alleen over meer kennis opdoen of de honger naar kennis bevredigen. Het is juist voor deze groep ook belangrijk dat zij zoveel mogelijk leren aansluiting te maken met de 'gewone' mensen. Zonder verbinding of goede communicatie blijf je alleen met je 3% of 0.135%. In het programma is hier veel aandacht voor alsook voor het emotionele leven. Leren bewust worden van je gevoelens en hier taal voor krijgen is daarom één van de 5 pijlers. Zonder dit is er geen verbinding of communicatie. Natuurlijk is authenticiteit uiterst belangrijk, wie wil niet zichzelf ontdekken en leren zijn. 

In het programma worden de 5 pijlers verwerkt en nemen we de kinderen spelenderwijs mee. Op die manier kunnen de kinderen op een leuke manier groeien, samen ontdekken en gelijk een goed fundament bouwen zodat ze (later) beter aansluiten in de maatschappij. 

Programma

Een Slimme Ukkie is misschien iemand die fysiek nog klein is, maar verder al een grootste denker is. En zo worden ze ook gezien! Elk programma wordt dan ook op maat gemaakt op basis van de interesses van de kinderen. Waar gaan ze van 'aan' en vinden ze echt tof, daar leggen we de 5 pijlers overheen en komen zo tot een leuke, creatieve en uitdagende bijeenkomst.

Wanneer 

Op zaterdag 30 september en 21 oktober zijn bijeenkomsten voor de Slimme Ukkies van 10.00 - 12.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats te Utrecht, de locatie volgt zo spoedig mogelijk. Tickets zijn te bestellen via onze webshop. 

Alle slimme ukkies vanaf 4 jaar zijn welkom. Uiteraard wordt er vooraf een digitale intake gedaan met de ouders. Eerst behoefte om telefonisch informatie op te vragen? Dat kan via deze link. 

Wij ontmoeten de slimme ukkies graag en hebben enorm veel zin om met de kinderen aan de slag te gaan.