Vacature begeleider Zeist

Puck Onderwijst groeit! Daarom zijn we op zoek naar nieuwe begeleiders in Amersfoort en/of Zeist. Voor de functie in Utrecht zijn wij op zoek naar 2 studenten met een bèta-diploma die één of meerdere doordeweekse dagen (ma-do-vrij) huiswerkbegeleiding kunnen geven aan uitgevallen hoogbegaafde studenten van 12:30-16:30 in Utrecht. Deze vacature is ideaal wanneer je naast je opleiding alvast ervaring op wilt bouwen in het onderwijs of jeugdzorg.

 Voor de functie in Amersfoort zijn wij op zoek naar mensen die één of meerdere doordeweekse dagen huiswerkbegeleiding kunnen geven tussen 15:00-20:00 met een bèta-havo/vwo diploma.

 

Utrecht:

Voor de functie in Utrecht kom je te werken bij een zorginstelling waar je jongeren helpt die uitgevallen zijn in het onderwijs. Je helpt de jongeren hun kennis bij te spijkeren zodat ze terug naar school kunnen, je helpt ze een overgangsbewijs te halen of begeleidt ze naar het halen van een staatsexamen. Alle jongeren hebben verschillende niveaus en plannen. Je helpt ze met plannen, overhoren en leren. En geeft ze uitleg wanneer ze ergens niet uitkomen. Elke middag is daardoor weer anders. Jij als begeleider werkt op één of meerdere vaste momenten in de week, afwisselend met andere begeleiders.

Voor de continuïteit is het belangrijk dat je tot minimaal juni/juli 2024 beschikbaar bent, zodat je de jongeren naar hun eindexamen kunt begeleiden. Het is een ideale bijbaan om alvast ervaring op te doen in de jeugdzorg en het onderwijs!

Wie zoeken wij?

Bij Puck Onderwijst zijn we allemaal wereldveranderaars. We zijn bevlogen, warm, bruisend en levendig. We zien de kinderen zoals ze zijn en helpen ze met school en om hun draai te vinden in de wereld.

Als begeleider bij Puck Onderwijst vinden we het belangrijk dat je naast vakinhoudelijke kennis, ook kennis van het kind hebt (of wilt leren). Je moet een groot inlevingsvermogen hebben in de kinderwereld. Een beetje levenservaring is daarbij een pré. Bij jezelf, in je omgeving, op je werk of tijdens je studie heb je (veel) geleerd over neurodiversiteit (AD(H)D, ASS, Dyslexie, Hoogbegaafdheid), de invloed van een gebroken of samengesteld gezin, faalangst of perfectionisme of de invloed van een (chronische) ziekte. Je herkent de worstelingen, maar weet ook hoe je het weer om kan draaien. Kortom, je bent ergens ervaringsdeskundig in.

Utrecht:

Daarnaast is het belangrijk dat je sensitief te werk gaat. Sommige jongeren moeten je eerst leren kennen, voordat ze je gaan vertrouwen. Aan jou de taak om altijd met een warme glimlach ze op te wachten en vooral niet te sturen of drukken. Soms is een spelletje spelen om elkaar te leren kennen heel belangrijk. Of is het feit dat ze je begroeten al een gigantische stap. Het is dus belangrijk dat je sensitief bent. 
We hebben daarnaast een voorkeur voor iemand met een bèta-pakket op vwo-niveau.

Wat bieden wij?

Eén keer in het jaar gaan we met alle begeleiders iets leuks doen! Daarnaast krijg je de mogelijkheid om veel van kinderen te leren. Kom je er een keer niet uit? We werken met een interdisciplinair team. Je kunt dus overleggen met andere begeleiders die studies volgen als pedagogiek, psychologie of andere sociale wetenschappen. Er werken ook begeleiders die studies volgen als biologie, aardrijkskunde en geneeskunde. Er is dus voor iedereen plek.
Het fijne aan begeleider worden, is dat je het weekend altijd vrij bent en de rest van je uren flexibel kunt plannen. Voor de locatie in Utrecht werk je op vaste dagen en tijden. Je ontvangt hiervoor een vergoeding van € 13,25 p.u. (afhankelijk van je leeftijd en ervaring).

Ben jij de begeleider die ons gaat helpen? Reageer dan via het formulier met je motivatiebrief én CV. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!