Vacature begeleider bij Puck Onderwijst

Puck Onderwijst groeit! Daarom zijn we op zoek naar nieuwe begeleiders in Amersfoort en Utrecht. Als begeleider spreek je wekelijks af met een kind die jouw hulp wel kan gebruiken. Dit kan zijn door vakinhoudelijke bijles of huiswerkbegeleiding. Bij huiswerkbegeleiding heb je ook taken zoals helpen plannen, overhoren of een plan maken voor een schoolopdracht. Daarnaast weet je dan vaak van elk vak wat, zodat je met eventuele vragen ook kunt ondersteunen. Bij de bijlessen ga je vakinhoudelijk aan de slag. Een uur lang behandel je de stof en maak je samen vragen met de leerling. Je legt uit, herhaalt en begeleidt.

Wie zoeken wij?

We zijn opzoek naar meerdere begeleiders in zowel Amersfoort als Utrecht. 

Bij Puck Onderwijst zijn we allemaal wereldveranderaars. We zijn bevlogen, warm, bruisend en levendig. We zien de kinderen zoals ze zijn en helpen ze met school en om hun draai te vinden in de wereld.

Als begeleider bij Puck Onderwijst vinden we het belangrijk dat je naast vakinhoudelijke kennis, ook kennis van het kind hebt. Je moet een groot inlevingsvermogen hebben in de kinderwereld. Een beetje levenservaring is daarbij een pré. Bij jezelf, in je omgeving, op je werk of tijdens je studie heb je veel geleerd over neurodiversiteit (AD(H)D, ASS, Dyslexie, Hoogbegaafdheid), de invloed van een gebroken of samengesteld gezin, faalangst of perfectionisme of de invloed van een (chronische) ziekte. Je herkent de worstelingen, maar weet ook hoe je het weer draait. Kortom, je bent ergens ervaringsdeskundig in.

Je hoeft niet alle vakken te beheersen, één is ook oké. Wanneer je bijvoorbeeld de basisschool heel leuk vindt, of een groot talent hebt voor spelenderwijs leren, dan kun je met bijvoorbeeld de CITO’s aan de slag. Ben je heel goed in lastige materie begrijpelijk maken? Dan kun je bijles geven bij de middelbare scholieren. Of weet je van elk vak wat, ben je enorm goed in plannen en structuur aan brengen? Dan kun je bij de huiswerkbegeleiding aan de slag. Voor elk talent en vak is er plek!

Je volgt een MBO, HBO of WO-opleiding. Je werkt op locatie waarbij er wisselend 1-op-1-bijles wordt gegeven en in groepen (huiswerkbegeleiding). 

Wat bieden wij?

Eén keer in het jaar gaan we met alle begeleiders iets leuks doen! Daarnaast krijg je de mogelijkheid om veel van kinderen te leren. Kom je er een keer niet uit? We werken met een interdisciplinair team. Je kunt dus overleggen met andere begeleiders die studies volgen als pedagogiek, psychologie of andere sociale wetenschappen. Er werken ook begeleiders die studies volgen als biologie, aardrijkskunde en geneeskunde. Er is dus voor iedereen plek.
Het fijne aan begeleider worden, is dat je het weekend altijd vrij bent en de rest van je uren flexibel kunt plannen. Je ontvangt hiervoor een vergoeding van € 13,25 p.u.

Ben jij de begeleider die ons gaat helpen? Reageer dan via het formulier met je motivatiebrief en CV. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!