Studiekeuzeadvies

Hoe lastig kan het zijn om een studiekeuze te maken. Kies je een studie voor een goede baan/carrière of ga je voor je passie? Kies je een studie omdat jouw omgeving je dit wel ziet doen of omdat jij het niet weet? En weet jij nog welke studie je kan volgen terwijl de keuze zo veelzijdig is. Er zijn zoveel factoren die een studiekeuze beïnvloeden en het is nog maar de vraag of die factoren jou echt de goede richting opsturen.

Zit je in je laatste of een-na-laatste jaar en twijfel je nog erg over je studiekeuze, of heb je überhaupt geen idee waar je het moet zoeken? Geen nood aan de man! Samen gaan we aan de slag om erachter te komen en helpen we jou om bij een studie uit te komen die echt bij jou past. 

Werkwijze

We starten met een uitgebreid kennismakingsgesprek. Hebben we een klik, dan gaan we verder. We starten in het begin met diverse testen waardoor we inzichten krijg in wat je van nature wel en niet leuk vindt. Hier gaan we samen dieper op in om er echt achter te komen wat er achter dat 'leuk' vinden verborgen zit. 

Wij gaan ook een gesprek met je ouders-verzorgers aan, van hun willen we graag weten hoe hun loopbaan is verlopen, wat waren hun verwachtingen en in hoeverre is dat van invloed op hun advies voor jouw studiekeuze. Wat verwachten zij van jou, waar denken zij dat jij het gelukkigst van wordt?

Daarnaast werken we met een zelfontwikkelde scan waarin jouw natuurlijk gedrag en emoties zichtbaar worden alsook jouw talenten en valkuilen. Deze scan verwerken we in het studieadvies. 

Wij eindigen met een laatste gesprek samen, waarna we ons uiteindelijke advies uitbreng. Hierin staat vaak niet één studie genoemd, maar wel een aantal waarvan wij denken dat the one er wel eens tussen zou kunnen zitten. Je kunt hier dan extra op letten tijdens de open- en meeloop dagen. Mocht je daarna toch nog twijfelen, dan kunnen we samen nogmaals gaan zitten en kritisch naar de studies te kijken en de (onbewuste) motivatiekeuze.