Puck blikt terug op schooljaar 2021-2022

Het afgelopen schooljaar was een bijzonder jaar. In juli 2021 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, niet met het idee binnen een jaar een team aan te sturen. 

Vanaf jongs af aan heb ik al een missie: kinderen beschermen tegen het onrecht van de wereld zodat zij goed kunnen opgroeien. Met die insteek ben ik ook begonnen aan met opleiding Pedagogische Wetenschappen. Het bijles geven was voor mij een mooie manier om al met kinderen bezig te zijn, maar ik had nooit verwacht dat het mij hier zou brengen. 

Ondanks dat ik mij in juli al had ingeschreven, ben ik pas in januari 'echt' begonnen. Ik begon toen met bijles geven en startte de eerste groep de Slimme Ukkies. In februari werd het mij al duidelijk dat ik het niet meer alleen kon. Aan mij de taak om iemand te vinden die goed kon aanvoelen wat de kinderen nodig hadden. Iemand die lief en warm is, maar ook een flinke doorpakker. Iemand die durft te zeggen waar het op staat en je door het puin mee sleept. Die opdracht was geslaagd met Robyn. 
Samen hebben we maart goed overleefd, tot we in april weer versterking nodig hadden. Nikki kwam precies op het juiste moment langs. Met haar warme en oprechte persoonlijkheid zorgt ze ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Ze heeft daarnaast veel meegemaakt en dat goed kunnen draaien. Die wijsheid en kunde neemt ze mee en draagt ze over aan de kinderen. Samen met Lotte begeleidt ze nu ook de Slimme Ukkies groep. En daarin vullen ze elkaar mooi aan. Lotte is zacht en toegankelijk voor iedereen. Ze kan zich goed inleven en reageert altijd met een warme oprechtheid. De kinderen voelen zijn gelijk om hun gemak bij haar.
En zo is er een team in Amersfoort en Utrecht ontstaan van begeleiders met een warm hart voor kinderen en een missie om óók het onderwijs te veranderen. En les bij les, sleutelen we daaraan. 

Vanaf volgend schooljaar gaan we weer verder met de Slimme Ukkies groep, die intussen uit 7 kleuters bestaat! We krijgen daarnaast een nieuwe begeleider erbij voor in Nijmegen. Zodat ook daar alle (HB-)kinderen geholpen kunnen worden en goed onderwijs krijgen. 

Ik ga me volgend jaar wat meer focussen op de begeleiding/coaching van kinderen, het adviseren van ouders en de hoogbegaafde studenten helpen op de Hogeschool Utrecht. Maar eerst genieten van een welverdiende vakantie! 

Ik wil alle ouders en leerlingen bedanken voor het vertrouwen, de mooie gesprekken en de warme momenten. Ik kijk met een grote en trotste glimlach terug op het afgelopen halfjaar. Zijn jullie er volgend schooljaar weer bij? De nieuwe lessen starten eind augustus/begin september en door je aan te melden reserveer je alvast je plekje! Aanmelden kan hier! 

Tot volgend schooljaar!

Warme groet,

Puck Bakker