Meer over Robyn

Ik kom uit een groot (samengesteld) gezin, wat redelijk gevarieerd is door de jaren heen. Chaotisch, maar ook zeker heel gezellig! Dit heeft ervoor gezorgd dat ik op jonge leeftijd al gauw begaan was met (kleine) kinderen, als oudste zorg je toch wel een beetje voor iedereen. Je leert belangrijke lessen zoals delen, grenzen stellen, het belang van eerlijkheid en vooral dat lachen een hoop goed maakt. Ik ben hoogsensitief en heb dus veel ervaring met hoe alle prikkels van de wereld soms teveel kunnen worden of hoe de emoties van anderen je kunnen aangrijpen. Hierom specialiseer ik mij daarom naast hoogbegaafdheid, ook in hoogsensitiviteit in kinderen. Door verscheidene omstandigheden moest ik al snel opgroeien en later leren hoe je je eigen innerlijke kind weer liefhebt. Daarnaast heb ik ook last gehad van faalangst en perfectionisme, dit maakt mij dus ervaringsdeskundige op dit gebied. Later leerde ik pas dat zonder fouten maken, je nooit kan doorgroeien en beter kan worden als persoon!

Rond mijn 14e begon ik met oppassen op kinderen van allerlei leeftijden. Naast school hield ik mij bezig met mijn familie, een scala aan creatieve hobby’s en verscheidene baantjes. Zo heb ik een paar jaar gewerkt voor een educatiecentrum waar ik erg veel plezier beleefde aan het uitleggen van hoe het leven in de prehistorie eruit zag. 

Ik ben een open en empathisch persoon. Ik voel anderen goed aan en heb een goed gevoel voor humor. In mijn werk luister ik veel naar het kind en is er ruimte voor hem/haar/hen wensen en ideeën, immers staan zij centraal en ik help ze met liefde op het pad wat ze wensen te bewandelen. Ik ben gek op leren en vind uitleggen een van de leukste dingen die er is. Altijd al heb ik een grote interesse gehad in waarom mensen dingen doen en om te begrijpen waarom, en wat (ik zelf) en anderen denken. Het is dus ook geen verrassing dat ik momenteel psychologie studeer! Als HSP’er weet ik hoe vol en chaotisch je hoofd soms kan worden als er geen overzicht is, hierom vind ik duidelijkheid en een zekere structuur belangrijk. Plannen is een van mijn kwaliteiten en daar help ik je graag mee! Daarnaast is iedereen uniek en heeft elk kind iets anders nodig. Samen gaan we uitzoeken wat dat precies is en bekijken we hoe we jouw doelen kunnen bereiken!