Meer over Lotte

Hoi! Ik ben Lotte, ik studeer momenteel sociale geografie en planologie aan de Universiteit van Utrecht. Op de middelbare school kwam ik erachter dat ik hoogbegaafd en hoogsensitief ben en dat verklaarde een hoop.
Gedurende mijn jeugd kon ik altijd goed meekomen op school, maar er zat veel (faal)angst en perfectionisme in. Thuis werd ik dan ook geregeld gefrustreerd als dingen niet lukten. Ook raakte ik vaak overprikkeld door drukte op school, waardoor ik moe thuiskwam. Door de jaren heen heb ik hier regelmatig mee geworsteld. Zo ben ik op het randje van een burn-out terecht gekomen en kreeg ik te maken met paniekaanvallen. Ik heb dit intussen goed weten te draaien. Hiervoor heb ik ontzettend veel geleerd over mezelf, over hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. En over hoe je je dan in onze maatschappij en ons schoolsysteem staande houdt. Omdat ik weet hoe lastig het kan zijn, maar ook wat voor mooie kanten er aan HB en HSP zijn zitten, wil ik kinderen en jongeren daar graag mee helpen.

Op de middelbare school ben ik begonnen met oppassen en bijles geven, waarbij ik merkte dat ik het fijn vind als ik er echt voor die kinderen of jongeren kan zijn. Ik kan me goed invoelen in iemand, merk ook snel als het even niet zo lekker gaat. Tijdens bijles en begeleiding wil ik dan ook echt luisteren naar jou, zodat we zowel kijken naar wat er op schoolgebied nodig is, maar dat we ook over andere dingen kunnen praten. Het moet een fijne, veilige plek voor je zijn. Doordat ik zelf best geworsteld heb met/rondom school, begrijp ik veel struggles en ben ik graag een luisterend oor of denk ik met je mee in oplossingen.