Meer over Emma

Hey! Ik ben Emma en ik doe een opleiding data engineering en een avondstudie filosofie. Ik ben gek op wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Op het VWO heb ik dan ook de pakketten N+G en N+T met wiskunde D gevolgd.


Tijdens het geven van mijn lessen staat de kracht van de leerling centraal. Naast aandacht te besteden aan de lesstof, wil ik ook kijken naar de behoeften van de leerlingen. Iedereen is uniek en voor iedereen is er ruimte! Soms heeft een leerling meer behoefte aan een filosofisch gesprek of een kop thee en daar is ook zeker tijd voor.


De kracht van de bètawetenschappen zit hem naast het leren vooral in het begrijpen van de lesstof. Het begrijpende aspect maakt het ook meteen moeizamer om deze lesstof tot je te krijgen. Echter is het ‘ureka-moment’ altijd erg leuk. Ik geniet ervan om samen met een leerling te werken en tot dat moment te komen. Mijn lessen zijn dynamisch. De ene keer maken we opdrachten, de andere keer doen we een leerzaam spelletje en de volgende keer geef ik een klein college. Alles kan!


Ik ben zelf hoogbegaafd en ik begrijp heel goed dat een doorsnee school niet altijd een aansluiting kan bieden voor veel leerlingen. Daarom vind ik het heel belangrijk dat de leerling tijdens de bijlessen de stof kan leren op een manier die voor hem/haar/hen toereikend is. Samen bepalen we wat het beste werkt.